воскресенье, 23 октября 2016 г.

Дарунок до Дня шкільних бібліотек

            У рамках місячника шкільних бібліотек до шкільної бібліотеки НВК № 48 завітали гості: викладач Музика Ольга Євгеніївна та студенти ІІІ курсу спеціальності "Бібліотечна справа" Херсонського училища культури. Вони привітали нас з Днем  шкільних бібліотек і запропонували свою поміч. Це був своєчасний "дарунок". На усі книги для учнів 1 - 4 класів вони написали прикнижкові формуляри. До речі, викладач та студенти допомогають нам вже третій рік поспіль.
               Шановні колеги, вітаємо вас з Міжнародним днем шкільних бібліотек та зичимо міцного здоров’я, творчого натхнення, благополуччя та дружнього взаєморозуміння.
            Міжнародний день шкільних бібліотек відзначають четвертого понеділка жовтня, починаючи з 1999 року за ініціативою ЮНЕСКО. Вперше його проголосив президент Міжнародної асоціації шкільних бібліотек Бланк Вулз. У 2005 році офіційний статус свята підтвердив уже новий президент цієї організації Пітер Дженко.
         Основна мета цього дня – привернути увагу суспільства до критичного становища, в якому опинилися шкільні бібліотеки сьогодні. Впродовж багатовікової історії вони були і є нині найважливішим культурно-освітнім, виховним і науково-методичним центром, який виконує функцію інформаційного супроводу навчальної та освітньої діяльності.
          У січні 2008 року координатор проекту Рік Малхолланд оголосив, що Міжнародний день шкільних бібліотек перетвориться в місячник – теж міжнародний. І в жовтні цього ж року пройшов перший Місячник шкільних бібліотек під девізом "Грамотність і навчання у вашій шкільній бібліотеці". Учасники акції могли вибрати будь-який день протягом місяця для проведення заходів, присвячених шкільним бібліотекам. Деякі, втім, не обмежувалися одним днем і навіть тижнем, а оголошували довготривалі заходи – такі, наприклад, як збір книг протягом всього місячника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий